ACTUEEL

Leerlingen Ostrea aan de slag met zwerfvuil

Maandagmiddag 13 oktober staat de locatie Zuid van het Ostrea Lyceum in Goes volledig in het teken van afval. Wethouder Meeuwisse van de gemeente Goes geeft om 12.30 uur de aftrap van een groot zwerfafvalproject op school. Ruim 200 eerstejaars leerlingen zullen deze dag zwerfafval gaan ruimen in Goes Zuid. De leerlingen hebben al verschillende lessen achter de rug over zwerfafval en de gevolgen hiervan voor mens, dier en milieu. Nadat het zwerfafval is opgeruimd, stappen de eerstejaars leerlingen op de fiets en gaan ze op bezoek bij verschillende bedrijven in Goes. Hier krijgen ze een rondleiding en informatie over de wijze waarop in het bedrijf met het afval wordt omgegaan.

Na 13 oktober gaan de eerstejaars leerlingen verder aan de slag met de informatie die ze gekregen hebben door het verzamelen van zwerfafval; ze krijgen inzicht in hun ‘snoeproutes’ en voelen zich hopelijk verantwoordelijk om deze voortaan schoon te houden.

Ook de tweedejaars en derdejaars leerlingen gaan op 13 oktober aan de slag met zwerfafval. Zij gaan de school van binnen opruimen. Na de schoonmaak krijgen de 2e klassen een presentatie over zwerfafval, waarna ze zelf een mooie kliko gaan ontwerpen of een verhaal of gedicht schrijven over zwerfafval. De middag wordt voor hen afgesloten met een ‘kliko recycle race’. Na deze middag zullen de leerlingen bij diverse vakken lessen krijgen rondom het thema ‘kauwgom’.

De 3e klassen gaan na de schoonmaak van de school aan de slag met het project ‘Duurzaamheid’. Zij maken een werkstuk rond dit thema.

De 5 Havo klassen maken het plein van de school en het sportveld schoon, maar gaan i.v.m. met hun examens, nadien niet verder met genoemd thema.

Astrid Meijer | 07/10/2014 13:17