ACTUEEL

Opruimactie Kaloot

Langs de Westerschelde ligt veel zwerfafval. De afgelopen jaren heeft een groot aantal enthousiaste vrijwilligers Duurzaam Borsele geholpen om samen veel zwerfafval van de oevers te verwijderen. Zaterdag 7 oktober 2017 start opnieuw een actie om zwerfafval op te ruimen op de stranden bij Baarland en Borssele (Kaloot). De actie start om 9.30 uur en duurt zo'n twee tot drie uur. Helpt u ook (weer) mee? Meld u dan voor 29 september 2017 aan via duurzaamheid@borsele.nl. Heeft u een voorkeur voor Baarland of de Kaloot? Geeft u dit dan in uw mail aan. In de week voor de opruimactie ontvangt u meer informatie.

Opruimacties Bevelanden

Op verschillende plekke op de Bevelanden zijn afgelopen weken grote opruimacties georganiseerd. Bewoners van Noord-Beveland zijn op 8 september in beweging gekomen en enthousiast begonnen met opruimen van zwerfafval. Op  basisschool “De Vliete” heeft een gastdocent van Schoon Zeeland een les over zwerfafval gegeven. Helaas is een en ander wel in het water gevallen want het ging plotseling stortregenen. Volgend jaar een nieuwe kans.

In de Goese Polder in de gemeente Goes hebben de wijkbewoners en schoolkinderen op 14 september de handen uit de mouwen gestoken. Ook hier hebben de kinderen van 2 scholen een gastles gekregen voordat ze het zwerfvuil gingen verzamelen. Deze actie is georganiseerd door SMWO i.s.m. gemeente Goes, de scholen en Schoon Zeeland.

Astrid Meijer | 25/09/2017 12:58