ACTUEEL

Zeeland helemaal groen

Hoe heerlijk is het om een mooie wandeling te maken. Helaas kom je vaker dan je wilt ook zwerfvuil tegen. Plastic bekertjes, flessen, blikjes…

Weet je dat een plastic fles of zakje na 5-10 jaar niet zomaar verdwijnt maar dan nog slechts langzaam aan het afbrokkelen is? En een plastic sixpack houder zelfs na 100 jaar…?  Het plastic valt bij dat afbrokkelen in kleine stukjes uit elkaar en komt via de dieren die het opeten in hun maag terecht en daardoor ook in ons eten.

Ga je een wandeling maken? Neem dan eens een (plastic) zak en afvalgrijper mee en zet de Helemaalgroen App aan!

Een creatieve aanpak

Met de app.helemaalgroen.nl wordt meteen via een GPS-koppeling op de kaart zichtbaar waar jij zwerfvuil hebt geraapt. Het motiveert dat anderen ook actief zijn in dat gebied en het motiveert anderen ook weer door jouw actie te zien.

Alleen kun je niet veel, maar samen lukt dat wel: Je omgeving, buurt of dorp HelemaalGroen kleuren en houden. De app.helemaalgroen.nl maakt alle acties zichtbaar, van iedereen die zich inzet voor een schone omgeving. Ieder met zijn of haar inzet, met een mooi gezamenlijk resultaat!

Hoe het werkt

De app registreert het gelopen traject. Wanneer dit traject is vastgelegd wordt dit groen ingekleurd op de kaart. Ook wordt een score bijgehouden van het aantal schoongemaakte kilometers. Het doel is om van het hele dorp of jouw buurt, alle wegen en wandelpaden HelemaalGroen te krijgen.

Na een maand verkleurt een groen gemaakt stuk weg naar oranje en nog langer daarna naar bruin. Het doel is dus niet alleen om het dorp of de buurt groen te krijgen, maar ook om het HelemaalGroen te houden.

Voor iedereen is zichtbaar waar het zwerfvuil is verwijderd. Ook voor de gemeente.

Meer info

Kijk voor meer informatie over de App op de Website van HelemaalGroen.nl.

Wil je een materialenset voor zwerfafval lenen? Kijk dan bij Materialenset Buurthuizen op deze website.

Nancy Herwegh | 26/11/2019 12:45