ACTUEEL

12 Summits: Samen naar de top!

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour op 2 augustus a.s. komt de 12 Summits in actie. Samen met enthousiaste sport- en natuurliefhebbers gaan we de hoogste top van de provincie Zeeland, namelijk de 49 meter hoge Groot Valkenisse, beklimmen! In samenwerking met de gemeente Veere, Supporter van Schoon en de organisatie van de Boskalis Beach Cleanup Tour zullen wij het strand en de top van Zeeland ontdoen van zwerfafval. Ook de Schone Jongens en Meiden van Schoon Zeeland zijn er bij!

We zullen starten om 10.00 uur bij Strandpaviljoen Panta Rhei en via het strand en de tweede etappe van de Tour onze weg vervolgen naar de hoogste top van Zeeland.
Arnout Schaap, oprichter van Recycle Valley - een organisatie die zich richt op educatie en participatie rondom zwerfafval – bedacht een jaar geleden het estafetteproject 12 Summits.

Doel van het project is de hoogste punten van de 12 provincies in Nederland te beklimmen en deze schoon te prikken. Het gaat bij de prikactie niet zo zeer om de hoeveelheid verzameld afval, maar om meer aandacht te vragen voor het zwerfafvalprobleem. Er zijn vier acties per jaar en in drie jaar tijd zal de estafette rond zijn. Het doel is om zo veel mogelijk organisaties en vrijwilligers bij elkaar te brengen om samen een schone en prettige leefomgeving te creëren!

In 2014/2015 hebben er al succesvolle acties plaatsgevonden op de Amerongse berg (Utrecht), Emmapiramide (Gelderland), Vuurboetsduin (Friesland), Vaalserberg (Limburg) en het Klimduin (Noord-Holland)

Meedoen met de aanstaande editie?

Waar:              Strandpaviljoen Panta Rhei Nolledijk 1, Vlissingen

Wanneer:       zondag 2 augustus 2015

Hoe laat:        10:00-16:00 uur

Spreekt de 12 Summits u aan en wilt u zelf of met uw vereniging meedoen op 2 augustus? Bezoek dan onze website www.12summits.nl en meld u aan!

Admin | 14/07/2015 12:29