ACTUEEL

19 september Schone Schelde

NIEUWE DATUM VOOR SCHONE SCHELDE!

Sinds 2013 maken honderden vrijwilligers de oevers en stranden van de Schelde vrij van aangespoeld zwerfafval tijdens de jaarlijkse gezamenlijke opruimactie Schone Schelde. De jaarlijkse opruimactie vindt normaliter plaats in het voorjaar. Vanwege het COVID-19 virus ging de opruimactie in het voorjaar niet door. Nu gaan we alsnog een opruimactie organiseren op 19 september en sluiten we daarmee aan bij World Clean Up Day.

Afval is gevaarlijk voor dieren en vogels

De Ooster- en Westerschelde zijn unieke getijdengebieden in Nederland. Helaas drijft er heel veel zwerfafval in het water van de Schelde. Door de voortdurende beweging van eb en vloed blijft tijdens laagwater vaak plastic en ander afval liggen langs de oevers. Voor veel dieren en vogels zijn die drooggevallen gebieden van levensbelang voor hun voedselvoorziening. Het afval is gevaarlijk voor hen, omdat ze vaak het verschil niet zien tussen voedsel en afval. Daarom zijn schone oevers belangrijk! Eén keer per jaar stropen we daarom onze mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie. In deze opruimactie staan we zij aan zij met Rijkswaterstaat, Schoon Zeeland, lokale gemeenten, bedrijven, maatschappelijke organisaties, natuurorganisaties en burgers.

Data

Dit jaar vindt de opruimactie Schone Schelde op zaterdag 19 september van 10.00 – 12.00 uur plaats.

Locaties

Er wordt op verschillende locaties in Zeeland opgeruimd. Op de website van de World Clean Up Day vind je alle locaties. Houd deze website in de gaten want het aantal locaties wordt nog aangevuld.

Aanmelden

Vrijwilligers die mee willen helpen kunnen zich aanmelden via https://www.worldcleanupday.nl/

 

admin | 07/09/2020 15:30