ACTUEEL

Gratis stranduitje met expeditie Juttersgeluk

Wist je dat er op het strand niet alleen schelpen aanspoelen, maar ook vaak plastic en touw? Dat laatste hoort niet thuis in de natuur. In april gaat de expeditie Juttersgeluk daarom afval rapen op alle Noordzeestranden en jij kan daarbij helpen! Op 1, 3 of 5 april zijn we bij jou in de buurt op de Zeeuwse eilanden. Expeditie Juttersgeluk is een gratis, zinvol juttersuitje op het strand voor mensen die (tijdelijk) minder goed meekomen in de maatschappij. Bijvoorbeeld mensen met een sociale achterstand of een licht verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking. Samen het strand schoonmaken is niet alleen gezellig, maar het is ook een laagdrempelige manier om aan een goed doel bij te dragen. Dat geeft eigenwaarde en zelfvertrouwen.


 Programma

Elke etappe verloopt volgens een vast programma: de deelnemers worden ontvangen met koffie en taart in een strandpaviljoen en worden welkom geheten door de wethouder. Juttersgeluk legt uit hoe je afval op het strand herkent en hoe je het veilig opraapt. Daarna start de etappe: een ware ontdekkingstocht. Er wordt stilgestaan bij de mooie en minder mooie dingen op het strand. Het afval wordt door de jutters meegenomen, zodat er een schoon strand achterblijft.

Aanmelden

Meld je met je groep aan via www.juttersgeluk.nl/expeditie/expeditie-juttersgeluk-2017 voor een van de volgende data:

za 1 april             Sluis                                                           10.00-12.00 uur

za 1 april             Vlissingen                                                13.30-15.30 uur

ma 3 april           Veere                                                         10.00-12.00 uur

ma 3 april           Noord-Beveland                                   13.30-15.30 uur

wo 5 april           Schouwen-Duivenland                      10.00-12.00 uur

Deelname is gratis, maar je moet zelf voor vervoer naar het startpunt van de etappe zorgen. Geef je snel op want vol is vol!

Derde editie

Expeditie Juttersgeluk is in 3 jaar tijd een jaarlijks terugkerend evenement geworden; in 2015 startte Juttersgeluk met 6 gemeenten, in 2016 deden al 17 gemeenten mee. In 2017 verwacht de Expeditie dat alle Noordzeekustgemeenten meedoen en er zo meer dan 700 deelnemers uit het hele kustgebied meehelpen het strand afvalvrij te maken. Zo vragen we aandacht voor de plastic soep-problematiek en laten we zien wat wij zelf kunnen bijdragen aan het verbeteren van het (leef)milieu.

Samenwerking

Expeditie Juttersgeluk is tot stand gekomen in samenwerking met KIMO Nederland/België, VNG International in het kader van Gemeenten4GlobalGoals.

Admin | 15/03/2017 10:57