ACTUEEL

In actie voor een Schone Schelde

Inwoners van Zeeland die langs de Westerschelde wonen, hebben zich er vast wel eens over verbaasd: de enorme hoeveelheden troep die er soms aanspoelen op de strandjes en tegen de oevers van de Schelde. Rijkswaterstaat, Schoon Zeeland, enkele gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties organiseren op 7 maart aanstaande op verschillende locaties opruimacties. Doet u ook mee?

Borsele

Inwoners en medewerkers van de gemeente Borsele gaat tussen 9.30 en 12.00 uur aan de slag op diverse locaties binnen de gemeente. Met elkaar ruimen ze het zwerfvuil op op de volgende locaties:

  • de Kaloot
  • Zuidgors
  • Bakendorp (t.h.v. de Bakendorpseweg)
  • de Kaaie (t.h.v. minicamping De Krukel)
  • de Biezelingse Ham (t.h.v. de Dwarsdijk).
  • Baarland
  • Onderhoudsstrook Borsele (t.h.v. zeesteiger van Total)

Helpt u mee? Meld u dan snel aan via duurzaamheid@borsele.nl

Reimerswaal

De gemeente Reimerswaal gaat samen met bewoners opruimen tussen 10.00 en 12.00 uur bij schor van Bath en schor van Waarde. Aanmelden kan via d.disco@reimerswaal.nl.

Ossenisse

In Ossenisse wordt deze dag in samenwerking met o.a. Schoon Zeeland, Rijkswaterstaat, de dorpsraad en de gemeente Hulst een zwerfvuilactie op touw gezet. De groep gaat vanaf Knuitershoek de Zeedijk opruimen tot aan de Noordnol (puttenstrand). Starten om 14.00 uur. Aanmelden via info@ossenisse-zeedorp.nl

Biervliet

Personeelsvereniging Doordowers van Dow neemt deze dag het Paulinaschor voor haar rekening. Een prachtig stukje natuur dat direct grenst aan de Mosselbanken. Om 9.00 uur verzamelen op de parkeerplaats bij het Paulinaschor onderaan de Westerscheldedijk. Vandaar uit gaan de deelnemers met grijpers en prikkers en vuilniszakken aan de slag om een steentje bij te dragen. Voor koffie en koeken wordt natuurlijk gezorgd. De actie wordt ondersteund door Schoon Zeeland.

Saeftinghe

Werknemers van BASF en vrijwilligers en medewerkers van Stichting Het Zeeuwse Landschap pakken deze ochtend het Verdronken Land van Saeftinghe aan. Ook daar spoelt elke dag veel zwerfvuil aan. Schoon Zeeland zorgt voor vuilniszakken, hesjes en afvalgrijpers en prikkers. De gemeenten halen de eerstvolgende werkdag het afval op.

Vlissingen

De Partij voor de Dieren is in touw in Vlissingen en Rammekens (nr 1 t/m 12). Meer informatie bij Roy Schrijver, roy.schrijver@rws.nl.

 

Acties

Rijkswaterstaat zal het verzamelde afval naderhand analyseren op o.m. de herkomst. Houd deze website in de gaten voor de andere acties, locaties en tijdstippen!

Hotspots

Rijkswaterstaat heeft een kaart gemaakt met de zwerfafvalhotspots. Met foto's en informatie over de locatie.

Zwerfafvalhotspots

Admin | 10/02/2015 14:23