ACTUEEL

Inschrijven voor gastlessen over zwerfafval

Basisscholen en Buitenschoolse Opvangcentra in Zeeland kunnen weer aan de slag met het thema zwerfafval en plastic soep. De NME-centra bieden een compleet lesprogramma aan rondom zwerfafval. Voor de bso's is er een serie van 5 leuke workshops waarin elke keer een andere afvalsoort centraal staat. Alle gastlessen en workshops zijn gratis voor de deelnemende scholen en bso's.

Zeeuws-Vlaaanderen

Alle basisscholen en kinderdagverblijven worden aan het begin van dit nieuwe schooljaar herinnerd aan de gastlessen waar ze zonder kosten gebruik van kunnen maken. De gastlessen voor groep 5 en 6 worden dit najaar ontwikkeld zodat er een doorlopende leerlijn ontstaat. Aanvragen kan via natuurenzo@terneuzen.nl.

Schouwen-Duiveland

De gastlessen op Schouwen-Duiveland gaan als een speer. Op acht basisscholen wordt een gastles gegeven aan verschillende klassen van groep 3 tot en met groep 8. In totaal krijgen 16 klassen een gastles met een afsluitende opruimactie.

Walcheren

Alle Walcherse basisscholen hebben een uitnodiging ontvangen om gratis gastlessen over Plastic Soep en Zwerfafval aan te vragen.
Aanmelden kan t/m 29 september. Voor meer info: http://nl.terramaris.nl/onderwijs/schoon-zeeland/gratis-gastlessen-/

De Bevelanden

Op de Bevelanden kunnen de basisscholen zich weer inschrijven voor de workshops Zwerfafval. inclusief opruimactie voor groep 7 en 8. Kijk hiervoor op www.mecdebevelanden.nl

Admin | 25/09/2017 12:18