ACTUEEL

Intereacteve afvalbakken in Zierikzee

Leerlingen van de Hogeschool Zeeland hebben op 11 november in het gemeentehuis in Zierikzee hun ontwerpen gepresenteerd voor een interactieve afvalbak. De opdracht was een interactieve afvalbak te ontwerpen voor evenementen of voor op scholengemeenschap Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee.  De ontwerpen werden beoordeeld door een jury bestaande uit Hanse Staalbouw BV, Saman Groep, de Waste Bag Challenge, Pontes Pieter Zeeman, Grafisch bureau ’t Gilde, de gemeente Schouwen-Duiveland en het NME centrum Schouwen-Duiveland.

Ook het publiek kon zijn stem uitbrengen. De beste zes ontwerpen gingen door naar de tweede ronde. In die ronde werd ook de publieksprijs gekozen door klas  1E van de Pontes. Uiteindelijk bleven twee ontwerpen over. Voor het onderdeel 'evenementen' kwam afvalbak ´El Bacco´ als beste naar voren. Bij het inwerpen van afval klinkt een stem, bijvoorbeeld Marco Borsato die zingt: 'Het afval is binnen!'.

De ´Solar Trash´ komt op het schoolplein van de Pontes Pieter Zeeman te staan. Deze afvalbak heeft wisselbare panelen. Leerlingen kunnen in het kader van de lessen kunstzinnige vorming de panelen naar eigen inzicht 'opleuken'. Directeur Wim de Jonge van Hanse Staalbouw neemt beide winnende ontwerpen in productie. Wanneer het eerste prototype klaar is nog onbekend maar hopelijk zijn de nieuwe afvalbakken gauw te zien!

Terry Bom | 05/12/2016 09:09