ACTUEEL

Juttersgeluk naar Zeeland

Zaterdag 1 april start Expeditie Juttersgeluk in Breskens. De hele ochtend wordt rondom strandpaviljoen Loods 10 het strand opgeruimd.  De hele maaand april zijn er opruimacties langs de Nederlands kust  door stichting Juttersgeluk, samen met KIMO Nederladn/België, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en andere partners. Ook Schoon Zeeland en de gemeente Sluis doen natuurlijk mee. Expeditie Juttersgeluk is speciaal bedoeld voor mensen die (tijdelijk) minder goed meekomen  in de maatschappij.

Doel is gezamenlijk afval te rapen, zodat er een schoon strand achterblijft. Samen het strand  afvalvrij maken is een laagdrempelige manier om maatschappelijk actief te zijn, in het bijzonder voor mensen die gebruik maken van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, het Persoonsgebonden Budget of de Wet Langdurige Zorg.  Meedoen en een bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving geven meer eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Juttersgeluk heeft dit jaar voor de derde keer plaats.  De afgelopen twee jaar zijn er twee pilots geweest waarbij dit een groot succes bleek.

Aftrap

De aftrap van de expeditie 2017 is op zaterdag 1 april in de gemeente Sluis. Om 10.00 uur verzamelen de deelnemers bij Loods Tien in Breskens.

Meer informatie over de Expeditie en een impressie van vorige jaren, vindt u op www.juttersgeluk.nl

Admin | 16/01/2017 10:43