ACTUEEL

Start campagne Nu je plastic & pak in dezelfde bak!

Vanaf nu mogen lege pakken van sap, water, zuivel, soep en saus samen met het plastic verpakkingsafval worden weggegooid. Dinsdag 7 juli geeft wethouder Frank Deij samen met kinderen van sportbso2move in Terneuzen de aftrap voor de publiciteitscampagne. Er zitten heel wat drankenkartons in ons afval. De gemeente Terneuzen kan deze nu laten scheiden samen met het plastic verpakkingsafval. Het plastic, karton en aluminium waar de drankenkartons van zijn gemaakt, kan worden hergebruikt. En dat heeft weer een positief effect op het milieu. Daarnaast is het goed voor de portemonnee. Het afvoeren als restafval kost € 130 per ton. Het gescheiden inzamelen levert de gemeente juist geld op: € 200 per ton!

Slogan

Via onder meer posters, flyers, stickers op de verzamelcontainers voor plastic afval, abriposters, bestickerde gemeentevoertuigen en berichten in de gemeentelijke (social) mediakanalen worden inwoners geattendeerd op het scheiden van drankenkartons samen met plastic verpakkingsafval. De slogan die hierbij centraal staat, is: ‘Nu je plastic & pak in dezelfde bak!’.

Gevouwen en met dop

Drankenkartons en plastic verpakkingsafval mogen dus nu samen in de verzamelcontainers in de wijk worden gedeponeerd. De drankenkartons moeten wel leeg zijn en zo plat mogelijk gevouwen worden om goede verwerking ervan te garanderen. Als het pak een plastic dop bevat, mag die er na het vouwen terug op gedraaid worden.

Wethouder Frank Deij daagt de kinderen van de sportbso dinsdag 7 juli uit om deel te nemen aan een afvalestafette. In twee groepen moeten de kinderen een grote berg afval overbrengen naar de juiste afvalsoort. Vervolgens controleert de wethouder of dit goed is gebeurd. De wethouder bespreekt het sorteren met de kinderen en komt vervolgens op de drankenkartons. Waar horen deze bij?

De estafette is onderdeel van de workshop ‘Tetratrash’ van Schoon Zeeland die die middag op de sportbso wordt gegeven.

Filmpje PZC

 

Admin | 07/07/2015 09:17