ACTUEEL

Studenten organiseren WasteFeest op Earth Day

Op zondagmiddag 22 april, tijdens Earth Day, organiseren studenten van MBO Scalda en HZ University of Applied Sciences een ‘WasteFeest’. Met deze feestelijke jutsessie op het Nollestrand van Vlissingen vragen zij aandacht voor de plasticsoup in onze oceanen, de enorme hoeveelheid afval die wij produceren en die de draagkracht van onze aarde te boven gaat.

Earth Day

Tijdens Earth Day staan we stil bij onze aardbol en het unieke leven daarop. Op een positieve manier wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de milieuproblematiek en klimaatverandering. Het doel van deze dag is om een duurzame samenleving te stimuleren. Zo ook in Vlissingen zeggen de studenten: ”Wij willen met zoveel mogelijk mensen én gezelligheid laten zien hoeveel positieve impact we kunnen maken”. Alle deelnemers ontvangen van de studenten een speciale tas van gerecycled PET-materiaal om afval te jutten. Het ‘WasteFeest’ vindt plaats van 13.00 tot 15.00 uur op het Nollestrand in Vlissingen (13.00 uur vertrek vanaf Panta Rhei).
Grondstoffen jutten Naast de gezamenlijke jutactie op 22 april willen de studenten laten zien hoe we gejutte grondstoffen in nieuwe producten kunnen omzetten. Het doel; van afval naar grondstof. Met een eigen experiment laten ze zien hoe we de transitie naar een circulaire manier van produceren mogelijk kunnen maken. Het gaat hen daarbij om bewustwording, inspiratie en gedragsverandering.

Duurzame leiders

Het ‘WasteFeest’ wordt georganiseerd door studenten van het opleidingstraject Finding ROOTS; een actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals, dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘duurzame leider’. Deze jonge duurzame denkers en doeners zijn afkomstig van Scalda, HZ University of Applied Sciences en de provinciale jongerendenktank JouwZeeland.
Finding ROOTS is een coproductie van Switch i.s.m. Scalda, HZ University of Applied Sciences, ZMf en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland. Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Admin | 16/04/2018 09:59