ACTUEEL

Weer samen aan de slag voor een Schone Schelde

Zeeuwen en Vlamingen komen op 3 maart 2018 weer in actie voor een Schone Schelde. Net als voorgaande jaren maken deze dag vrijwilligers uit de provincie Zeeland en uit Antwerpen de oevers van de Schelde schoon. Schone Schelde maakt onderdeel uit van een groter verband: Schone Rivieren. Rijkswaterstaat, Schoon Zeeland, Zee & Delta, Zeeuwse gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties bundelen wederom de krachten en houden op 3 maart a.s. opruimacties op verschillende locaties. 

Deelnemende organisaties langs de Schelde zijn onder andere DOW, EPZ, ZSP, HZL, Hogeschool Zeeland, Havenbedrijf Antwerpen, Natuurmonumenten, Nationaal Park Oosterschelde, de Zeeuwse centra voor Natuur- en Milieueducatie (NME), verschillende dorpsraden en scoutingclubs en diverse gemeenten. Doet u ook mee?

Schone Schelde groeit nog ieder jaar. Begonnen werd met zo'n 25 vrijwilligers, het jaar daarop waren dat er een kleine 100 en vorig jaar deden al 500 vrijwilligers mee! Er waren honderden vuilniszakken nodig om het afval af te voeren.

Help mee om de Schelde ook dit jaar schoon te maken!

De locaties zijn nog niet bekend. Houd de website in de gaten.

Wil je meedoen?

Stuur dan een e-mail naar b.dehaan@terneuzen.nl en geef aan waar je aan de slag wilt gaan en of je versterking meeneemt. Voor veiligheidshesjes, afvalgrijpers en vuilniszakken wordt gezorgd. Mocht je vragen of suggesties hebben, laat het ons dan weten!

Deelname is op eigen risico.

admin | 10/01/2018 11:07