ACTUEEL

Zeeuwen ruimen hun afval op

Scholen, dorpsraden, gemeenten en andere maatschappelijke organisaties op Schouwen-Duiveland, De Bevelanden en Zeeuws-Vlaanderen houden komende week zwerfafvalacties rondom school en in de buurt. In verschillende dorpen wordt het rondslingerend afval opgeruimd. Een schone omgeving ziet er niet alleen fraaier uit, maar blijft ook langer schoon, zo is de ervaring.

Yerseke

Op donderdag 26 maart gaan leerlingen van basisschool CBS Het Kompas en OBS Parelmoer samen met medewerkers van Albert Heijn Yerseke en de gemeente Reimerswaal het zwerfafval in de straat opruimen. Ze starten rond 10.00 uur.

 

Westdorpe

Op zaterdag 28 maart houdt de dorpsraad van Westdorpe een voorjaarsschoonmaak in het dorp.

Renesse

Maandagochtend 30 maart gaat de ondernemersvereniging Renesse, de dorpsraad, groep 3/4 van OBS ’t Staepel’of en de gemeente ( m.m.v. het NME-centrum) een voorjaarsschoonmaak houden om Renesse spic en span te hebben bij de opening van het toeristenseizoen. De opruimactie heet: “Puntjes op de i”.

Biervliet

Woensdag 1 april maken kinderen van basisschool 't Geuzennest in Biervliet de straten in het dorp vrij van zwerfvuil. Ze doen dit samen met de dorpsraad, de natuurouders van de school, de gemeente Terneuzen en Natuur&Zo. Na afloop wordt het ingezamelde afval gewogen. Groep 7 en 8 brengen daarna nog een bezoek aan de Milieustraat in Terneuzen.

 

 

Admin | 26/03/2015 11:21