ACTUEEL

Schone Schelde leeft!

Veel touw, plastic, een wasrek, een skelet van een schaap, een autobumper, een snoeischaar, autobanden en zelfs een kussen met “ik hou van jou” erop.  Deze en vele andere opvallende voorwerpen zaten tussen de vangsten van de opruimactie Schone Schelde ’17. Meer dan 500 vrijwilligers, deden mee aan de opruimactie op zaterdagochtend 11 maart 2017 op verschillende locaties langs de Wester- en Oosterschelde.

Wie deden er mee?  O.m. inwoners en medewerkers van gemeenten: Vlissingen, Borsele, Kapelle, Reimerswaal, Hulst, Terneuzen, Sluis, Tholen en Schouwen-Duiveland en de organisaties: A Rocha, Natuur&Zo, MEC De Bevelanden, NME-centrum Schouwen-Duiveland, NME Tholen, Strandbrasserie De Landing, Brasserie Westbeer,  DOW, EPZ, Natuurmonumenten, stichting Het Zeeuwse landschap, Havenbedrijf Antwerpen, Nationaal Park Oosterschelde, Rijkswaterstaat en Waterschap Scheldestromen, Zeeland Seaports en dorpsraden.

Achter de schermen wordt de komende weken het afval van 5 verschillende locaties onderzocht. Met deze resultaten hopen we meer inzicht te krijgen naar inhoud en herkomst van het afval. Als hier meer over bekend is delen we graag deze resultaten met jullie!

Namens mens, dier en natuur willen we alle vrijwilligers ontzettend bedanken voor de inzet! Geweldig dat we dit met elkaar hebben gedaan en hopelijk weer tot volgend jaar.

De opruimactie is onder de vlag ‘Schoon Zeeland’ georganiseerd. www.schoonzeeland.nl biedt een overzicht van acties tegen zwerfafval.

Kijk voor een filmpje van de Schone Schelde bij Putti's Place.

De foto's zijn te vinden op onze Facebookpagina

Een greep uit de reacties en resultaten van de begeleiders ter plekke.

Brenda Jasperse | 10/04/2017 11:42